nieuws

23 sep 2018, 10:10

Open Dag Brandweer Groningen: 10.000 bezoekers

Open Dag Brandweer Groningen: 10.000 bezoekers

De Open Dag bij de brandweer in Groningen heeft zaterdag 10.000 bezoekers getrokken. Dat maakte de brandweer via Twitter bekend.  De dag was zó populair dat het onderwerp ‘Open Dag Brandweer Groningen’ zelfs enige tijd trending was op Google,

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Ongeveer 10 000 bezoekers op onze open dag! Ons werk blijft mooi om over te vertellen’, aldus een Tweet van een tevreden organisatie.

 

De open dag werd georganiseerd bij de brandweerkazerne aan de Sontweg. Het publiek kon een kijkje nemen bij verschillende voertuigen of bij spectaculaire demonstraties. De brandweer liet er zien hoe ze een brand in een lekke gasleiding blussen, hoe je een autobrand onder controle kunt krijgen met een branddeken zodat de politie sporenonderzoek kan doen of hoe een gasfles in een schuurtje explodeert.

 

Naast deze grote demonstraties waren er gedurende de dag doorlopend kleinere demonstraties plaats over het hele terrein. 

 

(Foto: Brandweer Groningen)

 

Kinderen konden zich laten schminken en zich uitleven op het springkussen. Ook waren de Meldkamer Noord Nederland, Politie Groningen, Ambulancezorg Groningen, Het Rode Kruis en Stichting Reddingshond aanwezig.