nieuws

18 nov 2001, 00:12

Opbrengst Groningse inzamelingsactie slachtoffers ‘Enschede’ verdwenen

WINSCHOTEN – Een Groningse kunstenares die een inzamelingsactie organiseerde voor slachtoffers en nabestaanden van de ramp in Enschede, heeft bij de Regiopolitie Groningen aangifte gedaan van vermissing van de opbrengst. Het gaat om een bedrag van 73.000 gulden dat kunstenares Maya Wildevuur vorig jaar had ingezameld door de verkoop van schilderijen tijdens een veiling.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De kunstenares beschuldigt een veilingorganisator uit Winschoten er van het bedrag achter te hebben gehouden. Ze heeft daarom bij de Regiopolitie Winschoten aangifte gedaan van verduistering. De veilingorganisator ontkent verantwoordelijk te zijn voor vermissing van het geld.
Volgens een woordvoerder onderzoekt de Regiopolitie Groningen nu of er sprake is van een strafrechtelijke zaak, waarbij justitie tot strafvervolging over zal gaan. Of dat er sprake is van een onderling conflict, waardoor er sprake is van een civielrechtelijke zaak. In elk geval hebben zowel de kunstenares als de veilingorganisator alvast een advocaat in de arm genomen.