nieuws

09 aug 2012, 15:03

Opblazen van pinautomaat in Tolbert verloopt niet lekker

Geld kun je al pinnend uit een automaat halen, maar je kunt een automaat ook opblazen. Dat dacht althans een lid van het boevengilde in Tolbert vanmorgen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een onbekende dader heeft vanmorgen geprobeerd een pinautomaat aan de Oldebertweg in Tolbert op te blazen. Agenten reageerden op een melding van plofkraak bij een vrijstaand pinapparaatgebouw. Een getuige hoorde omstreeks 06.10 uur een hard knal en zag een jongeman op het dak van de pinautomaat. Toen de dader de getuige zag ging hij er als een haas vandoor.

Gewaarschuwde agenten hebben met meerdere eenheden een zoektocht naar de dader ingesteld. Dit leidde niet echter tot een aanhouding. Bij onderzoek bleek dat het dak van de pinautomaat vermoedelijk met een explosief was opgeblazen. Ook werden gereedschappen op het dak aangetroffen.

Rechercheurs van de forensische opsporing zullen een onderzoek verrichten. De politie heeft inmiddels diverse getuigen gehoord en beschikt over een signalement van de inbreker. De politie stelt een onderzoek in.