nieuws

25 nov 2001, 00:12

Opa’s en oma’s opgepast: opnieuw stakingen in de kinderopvang

Opa’s en oma’s opgepast: volgende week donderdag is er mogelijk opnieuw een staking inde Kinderopvang. Dan komen de kleinkinderen dus weer logeren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgende week donderdag komen er opnieuw stakingen in de kinderopvang. ABVAKABO FNV verwacht althans dat zo`n 450 kinderdagverblijven zullen meedoen aan acties voor een nieuwe CAO met een betere beloning.Op donderdag 29 november wordt voor de tweede keer op grote schaal gestaakt in de kinderopvang. Naar verwachting doen zo’n 450 kinderdagverblijven mee aan de stakingsactie voor de nieuwe CAO.
De actiebereidheid is enorm groot, ondanks de toenemende intimidatiepogingen van de werkgevers, zo meldt de vakbond ABVAKABO FNV die de acties organiseert. De acties worden gevoerd omdat er nog steeds geen nieuwe CAO voor de kinderopvang is. Op 29 november zijn er tegelijkertijd twee manifestaties, namelijk op de Dam in Amsterdam en in het Land van Ooit in Drunen (bij Tilburg). De werkgevers willen de stakingsactie van volgende week (en zonodig daarna) verbieden. Daarvoor hebben ze een kort geding aangespannen. Het geding dient vrijdag 23 november om 9.00 uur bij de rechtbank in Den Haag. ABVAKABO FNV ziet de uitslag met vertrouwen tegemoet.