nieuws

27 apr 2012, 07:07

Oostelijke ringweg: Lewenborg slechter bereikbaar door aanleg nieuw viaduct

De oostelijke ringweg ondergaat momenteel langzaam maar zeker een complete gedaanteverwisseling waardoor deze straks een fraaie, moderne ringweg rond Groningen is. De bouw van een nieuw viaduct vordert nu ook snel. De werkzaamheden zijn onderdeel van het ongelijkvloers maken van de totale Oostelijke Ringweg. Hiervoor worden alle kruispunten vervangen door rotondes met viaducten. In verband met die werkzaamheden is de wijk Lewenborg de komende week niet bereikbaar vanaf de oostelijke ringweg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanaf vanavond, vrijdagavond 27 april tot maandagochtend 7 mei 2012 (meivakantie) zijn er werkzaamheden rondom de Kluiverboom (afslag Lewenborg vanaf Ring Oost). In die periode is het niet mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg Lewenborg in of uit te rijden. Weggebruikers dienen de omleidingsroutes te volgen die met gele borden staan aangegeven.

In Lewenborg is het gedeelte vanaf de Stuurboordswal (ter hoogte van de kinderboerderij) tot aan de Oostelijke Ringweg gestremd. Het gedeelte Parkallee tot aan Zilvermeer is eveneens afgesloten.

Busbaan open


De busbaan achter Kardinge wordt in die periode opengesteld o.a. om de toegang naar en van Zilvermeer mogelijk te maken. Bij de busbaan zullen op de drukke momenten ook verkeersregelaars aanwezig zijn.

 Deelprojecten
De werkzaamheden zijn onderdeel van het ongelijkvloers maken van de totale Oostelijke Ringweg. Hiervoor worden alle kruispunten vervangen door rotondes met viaducten.

De werkzaamheden zijn onderverdeeld in vier deelprojecten. Begonnen wordt met Lewenborg/Ulgersmaborg (2010-2012), daarna volgen de deelprojecten Kardinge/Ulgersmaborg (2011-2013), Beijum-Zuid/de Hunze (2011-2013) en Beijum-Noord/ Groningerweg (2012-2014).