nieuws

21 feb 2012, 10:10

Oostelijke ringweg Groningen: ongelijkvloers maken kruisingen vordert

Ingrijpende werkzaamheden aan de oostelijke ringweg in Groningen verlopen tot nu toe vlotter dan gedacht. De werkzaamheden moeten leiden tot het ongelijkvloers maken van de kruisingen op dit drukke deel van de ringweg, nabij Lewenborg en Beijum. De werkzaamheden gaan nog twee jaar duren. De voor de rest van de week voorziene verkeershinder blijkt niet nodig, aldus een woordvoerder van de provincie Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanaf dinsdag 21 februari zijn de eerdere aangekondigde stremmingen op de Oostelijke Ringweg weer opgeheven. Er zijn dan geen rijstroken meer afgesloten. Tevens is het dan weer mogelijk om gewoon via de Ringweg de Akeleiweg in te rijden.

 

I.v.m. heiwerkzaamheden was er tot 27 februari ernstige verkeershinder ingepland. De heiwerkzaamheden zijn dermate gunstig verlopen, dat vanaf 21 februari weer 'de normale' situatie geldt ter hoogte van Lewenborg. Let wel weggebruikers dienen wel rekening te blijven houden met snelheidsbeperkingen en andere rijstroken op de weg, want zeker de komende twee jaar zijn er nog werkzaamheden aan de Oostelijke Ringweg!


Grondwerk


Drie weken geleden is de aannemer begonnen met het grondwerk voor de heiwerkzaamheden bij het kruispunt Lewenborg-Ulgersmaborg. Dit grondwerk is nu afgerond, waardoor de heiwerkzaamheden voor de viaducten konden beginnen.
Zowel aan de zijde van Kluiverboom, als aan de zijde van de Akeleiweg is er inmiddels geheid.


Deelprojecten


Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het ongelijkvloers maken van de totale Oostelijke Ringweg. Hiervoor worden alle kruispunten vervangen door viaducten met op- en afritten. De werkzaamheden zijn onderverdeeld in vier deelprojecten. Begonnen wordt met Lewenborg/Ulgersmaborg, daarna volgen de deelprojecten Kardinge/Ulgersmaborg, Beijum-Zuid/de Hunze en Beijum-Noord/Groningerweg.