nieuws

29 jun 2012, 10:10

Oostelijke ringweg Groningen: mijlpaal bereikt in opknapbeurt

De opknapbeurt van de oostelijke ringweg in Groningen begint steeds duidelijker te worden. Zeker na maandagavond 2 juli aanstaande. Vanaf 19.30 uur worden dan namelijk de eerste liggers voor het nieuwe viaduct bij Lewenborg geplaatst. Gedeputeerde Mark Boumans van Verkeer en Vervoer zal samen met omwonende Bé Bronsema, deze eerste liggers plaatsen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De liggers zijn betonnen balken van 30 meter lengte die met een speciaal transport worden aangevoerd en met twee grote kranen worden neergelegd op de landhoofden (‘zijsteunen’ van het viaduct).

In het totale project Aanpak Ring Oost is het plaatsen van de liggers op het eerste nieuwe viaduct een mijlpaal. Vandaar dat er voor de omwonenden en direct betrokkenen een informeel feestje plaatsvindt. Na afloop – omstreeks 22.15 uur - is er vuurwerk.

Vanaf maandagavond 2 juli 19.00 uur tot dinsdagmorgen 3 juli 06.00 uur is de Oostelijke Ringweg – vanwege deze werkzaamheden - tussen Lewenborg en de afslag ter hoogte van de Rijksstraatweg (N360) (Delfzijl/centrum) niet bereikbaar voor het wegverkeer.