nieuws

31 jul 2002, 00:12

Oorzaak grote brand Nieuwe Ebbingestraat nog onbekend

Aan de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen zijn gisteravond twee panden volledig uitgebrand. Verschillende brandweerkorpsen hebben uren nodig gehad om het vuur onder controle te krijgen. In verband met de brand, waarbij niemand gewond raakte, moest een deel van het verzorgingshuis Ebbingepoort worden ontruimd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De brand ontstond omstreeks kwart voor negen gisteravond in een pand gelegen boven een filiaal van de Blokker. Het pand was onbewoond en werd gebruikt als opslag. De brandweer kon niet voorkomen dat de brand vervolgens oversloeg naar de bovenverdieping van een naastgelegen hoekpand, dat tevens als opslag werd gebruikt. De omliggende panden zijn ontruimd. De bewoners zijn tijdelijk elders opgevangen.
Bij de brand werden de korpsen Groningen, Bedum, Haren en Hoogezand- Sappemeer ingezet. De brandweer heeft vier tankautospuiten, een waterkanon, twee ladderwagens een haakarmbak en een verbindingscommandowagen ingezet. In totaal zijn ongeveer 40 brandweermensen ingezet. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.