nieuws

15 feb 2010, 16:04

Oorzaak brand studentenhuis onduidelijk

Onderzoek naar de brand die op 4 februari in een studentenhuis aan de Oude Ebbingestraat in Groningen woedde waarbij een studente om het leven kwam, heeft geen oorzaak opgeleverd. Dat maakte de politie vandaag bekend. Waarschijnlijk is een dekbed in de brand gevlogen door de warmte van een omgevallen lamp. De brand, die waarschijnlijk ontstaan is op de eerste etage, is niet aangestoken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een 19-jarige studente, die logeerde bij een bewoner die een kamer had op de derde verdieping, overleed tijdens de brand. Uit het onderzoek is gebleken dat een koolmonoxidevergiftiging en verstikking haar fataal zijn geworden. Een mannelijke bewoner heeft geprobeerd haar te wekken en te redden. Die poging mislukte omdat hij zelf in veiligheid moest worden gebracht door de brandweer vanwege de snelle rookontwikkeling en felle brand.

Het pand was in november 2008 nog goedgekeurd door de brandweer. Zo waren er brandwerende en zelfsluitende deuren en voldoende vluchtwegen. De bewoners van het pand hebben inmiddels nieuwe woonruimte.