nieuws

03 dec 2008, 15:03

Ook taakstraf voor tweede verdachte Euroborgbrand

De 20-jarige man uit Groningen die verdacht wordt van betrokkenheid bij de brand in de Euroborg in april van dit jaar, heeft alsnog een taakstraf geaccepteerd. Dat maakte de rechtbank in Groningen woensdag bekend. Hij krijgt zijn straf voor het gooien van brandende toiletrollen vanaf de tribune.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Openbaar Ministerie (OM) bood twee verdachten in oktober een taakstraf van honderd uur aan. Een 34-jarige Groninger accepteerde de staf, maar de 20-jarige verdachte ging niet akkoord en zou daarom donderdag voor de rechtbank in Groningen moeten verschijnen. Omdat hij bang is voor negatieve publiciteit is hij op zijn besluit terug gekomen en gaat hij alsnog akkoord met een taakstraf, zo meldde de rechtank.
|
De brand op de tribune vond begin april van dit jaar plaats voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax. Er raakten 28 mensen gewond. Een woordvoerster van het OM liet eerder al weten dat uit politieonderzoek is gebleken dat de twee niet de veroorzakers zijn van de brand. Wie dat wel zijn, zou niet meer te achterhalen zijn.