nieuws

05 jan 2002, 00:12

Ook ouders Jolanda Meijer willen second opinion

De ouder van de in 1998 verdwenen Groningse prostituee Jolanda Meijers vragen om een second opinion over het politieonderzoek naar de vermissing van hun dochter. Dat meldt het Groninger Dagblad van zaterdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zij hopen dat onafhankelijke deskundigen nieuw licht op de zaak kunnen werpen en eventuele hiaten of onduidelijkheden in het politieonderzoek zullen ontdekken. Eerder vroeg de familie van de vermoorde Groningse prostituee Shirley Hereijgers al om een second opinion. Daar stemde het college van procureurs-generaal november vorig jaar mee in. Twee rechercheurs en twee officieren van justitie van buiten de regio buigen zich inmiddels over het politieonderzoek in die zaak.
Op 13 november vorig jaar bekende W. van E. (Eijk) drie Groningse prostituées te hebben vermoord. Hij zegt niks van doen te hebben met de moord op twee andere Groningse prostituees en de verdwijning van Jolanda Meijer. De politie heeft ook geen verband gevonden en deze zaken liggen daarom nog steeds bij het ‘cold case squad’ van de Groningse politie.