nieuws

29 jan 2014, 09:09

Nog veel lichtpunten in economie Eemsdelta, aldus burgemeester Marijke van Beek

Nog veel lichtpunten in economie Eemsdelta, aldus burgemeester Marijke van Beek

Voor de economie van de Eemsdelta zijn er nog steeds veel lichtpunten voor de rest van het jaar 2014. Door de - terechte - ongerustheid over de gevolgen van het faillissement van Aldel en door alle publiciteit omtrent de aardbevingen zouden we dat bijna vergeten. Maar dat moeten we vooral niet doen. Er zijn nog steeds ook veel kansen en mogelijkheden voor de economie van de Eemsdelta voor 2014. Dat zegt burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens haar is er alle aanleiding om ook met optimisme de rest van het jaar tegemoet te treden.

‘Wat ik bijvoorbeeld als een belangrijk lichtpunt zie is dat het nog altijd borrelt en bruist in onze regio. Er zijn tal van initiatieven, en ondernemers pakken hier van alles op’, zo stelt ze.

 

Eemsdelta Green

Zo is er het initiatief Eemsdelta Green, een platform voor het ontwikkelen of versnellen van lopende groene projecten. ‘Dat is een geweldige stap die kan helpen bij de vergroening van de industrie, en die past in de overgang van een fossiele naar een duurzame economie. Dat is goed voor de chemische industrie en voor de Eemshaven.’

 

Windenergie

 

Ook de ontwikkeling van windenergie is gunstig voor de Eemsdelta. Zo leveren bijvoorbeeld de activiteiten van de Duitse Bush-groep die de Orange Blue Terminal in de Eemshaven heeft aangelegd, veel nieuw werk op. ‘Het is een Duits bedrijf met visie, durf en lef, dat de Eemshaven als de perfecte uitvalsbasis voor het onderhoud van windmolens op de Noordzee ziet. Dat is een zeer interessante ontwikkeling voor de toekomst’, betoogt burgemeester Van Beek.

 

Ze zegt een en ander op een website gewijd aan de economie van de Eemsdelta:

 

 www.eemsdelta.nl