nieuws

02 dec 2011, 20:08

Mogelijke link tussen twee Groningse moordzaken uit 1995 zondag bij Peter R. de Vries

Deze week lijkt er plotseling weer beweging te komen in het onderzoek in de oude moordzaak op Antoinette Bont uit 1995, na een uitzending van Peter R. de Vries. Komende zondag besteedt hij opnieuw aandacht aan een Groningse moordzaak, ook uit 1995, op Harry Roo.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de uitzending van Peter R. de Vries van komende zondag wordt aandacht besteed aan de moord op Harry Roo. De zaak Bont vertoont overeenkomsten met de zaak Roo.

 In de uitzending van komende zondag 4 december wordt dan ook een link gelegd tussen de moord op Antoinette en de moord op de Groninger coffeeshophouder Harry Roo. Op 5 augustus 1995 werden lichaamsdelen van Roo in een riviertje bij Bremen (Duitsland) teruggevonden.

Tijdens het onderzoek van de recherche werden twee kennissen van Roo opgepakt. Op aanwijzing van een van de verdachten werd de romp van Roo in november van datzelfde jaar gevonden, wederom in de buurt van Bremen. De twee zijn veroordeeld en hebben hun straf uitgezeten. Mogelijk dat het ook die uitzending nieuwe informatie oplevert voor de onopgeloste zaak van Antoinette (Saskia) Bont.

Uitzending
- Zondag 4 december
- 21.30 uur
- SBS 6