nieuws

13 mei 2008, 10:10

Onzekerheid over populaire geitenboerderij in Lewenborg

SP-raadslid Tanja Kiriënko wil snel duidelijkheid over het lot van de Wegafarm, de populaire geitenboerderij in Lewenborg. Wat de SP betreft moet de gemeente desnoods financieel bijspringen. Ruim anderhalf maand geleden werd bekend dat de Wegafarm was verkocht. Hiermee werd het voortbestaan van de kinderboerderij en zorgproject voor verstandelijk gehandicapten zeer onzeker.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens een spoeddebat in de gemeenteraad, aangevraagd door de SP, zei het college toe met de betrokken te gaan praten. De hoop was de partijen bij elkaar te brengen om de kinderboerderij in de huidige vorm te blijven exploiteren. Het actiecomité 'Behoud de Wegafarm' overhandigde wethouder Visscher onlangs nog 2500 handtekeningen van mensen die vinden dat de kinderboerderij in Lewenborg moet blijven bestaan.

De uitslag van de gesprekken die het College voert laat nu al anderhalf maand op zich wachten. "Dat is voor alle mensen die daar werken en in onzekerheid zitten en voor al het publiek dat op dit moment voor dichte deuren staat tergend langzaam. Hoog tijd dat we de Wegafarm van zijn zwaard van Damocles bevrijden" aldus Kirienko. De SP vindt dat de gemeente desnoods financieel bij moet springen om het voortbestaan van de Wegafarm te verzekeren. "Mocht het zo zijn dat financiële tekorten toekomstige exploitanten weerhouden, dan vind ik dat de gemeente aanvullende subsidies moet verstrekken. De Wegafarm vervult een heel belangrijke sociale functie in de wijk en is het behouden waard."