nieuws

24 okt 2008, 09:09

Ontwerp Groninger Forum blijft hetzelfde

Aan het ontwerp van het Groninger Forum verandert nauwelijks iets. Dat bleek donderdag bij de presentatie van het voorontwerp van het gebouw. Van buiten ziet het gebouw er nog net zo uit als op de maquette die vorig jaar door de inwoners van Groningen werd gekozen. De gemeente waarschuwde toen dat het gebouw er anders uit kon gaan zien omdat uit de bouwtekeningen moest blijken of het ontwerp haalbaar was.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wel is de financiering van het gebouw nog niet rond. De gemeente heeft 35 miljoen vrij kunnen maken en er lopen nog aanvragen voor een Europese subsidie. Die aanvraag moet ongeveer 10 miljoen euro opleveren.

Ook gaan Gasunie, GasTerra en het Forum onderzoeken hoe het Groninger Forum zo duurzaam mogelijk kan opereren. Daarbij wordt gedacht aan het gebruik van energie in het gebouw. Daarnaast wordt nog gekeken wat voor rol het Forum kan spelen bij de ontwikkeling op energiegebied.

Als alles volgens plan verloopt gaan de eerste werkzaamheden rond oktober 2009 van start. Het Forum is naar verwachting in 2016 klaar.