nieuws

22 nov 2008, 11:11

Onrustige nacht in centrum Veendam

Bij een aantal vechtpartijen in en rond de Kerkstraat in Veendam heeft de politie vrijdagnacht vijf mensen aangehouden. Agenten kregen in eerste instantie een melding dat een aantal personen zich vervelend gedroeg bij een horecagelegenheid. Toen de agenten ter plaatse kwamen, waarschuwde de cafébaas hen dat er binnen meerdere mensen met elkaar aan het vechten waren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op advies van de politie werd de kroeg gesloten. Toen de agenten het café binnenkwamen om de boel te sussen richtte de agressie van de vechtersbazen zich op hen. Hierop gebruikte de politie wapenstokken en een politiehond om de groep ruziënden het café uit te dwingen. Buiten werd de groep uiteen gedreven, waarna even later op het Prins Hendrikplein opnieuw een vechtpartij uitbrak, die door tussenkomst van de politie snel weer afgelopen was.

Nadat vijf aanhoudingen waren verricht keerde de rust enigszins terug in de parkstad. Een 21-jarige inwoonster van Veendam was haar agressie echter nog steeds niet kwijt en vernielde na haar arrestatie een politieauto. Zij werd net als de vier anderen vechtersbazen ingesloten op het politiebureau.