nieuws

15 okt 2008, 09:09

Ongerustheid in Groningse Staten om strop met 30 miljoen op IJslandse bank

In Provinciale Staten van Groningen is met verbijstering gereageerd op het bericht dat de provincie Groningen dertig miljoen euro had geplaatst op een rekening in IJsland. Dat geld lijkt in rook op te zijn gegaan. Vanavond zal onder meer de fractie van de PvdA de kwestie in Provinciale Staten aan de orde stellen. Toch lijkt er ook wel enig begrip voor de positie van de provincie Groningen omdat het geld al een jaar geleden was weggezet, met een looptijd van een jaar. Een jaar geleden was er nog geen sprake van een kredietcrisis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Omdat het ging om een deposito met een looptijd van een jaar was het de afgelopen maanden niet mogelijk het geld weg te halen, zoals de gemeente Groningen wel deed. Overigens is het de vraag of de gemeente Groningen zelf bedacht dat het verstandig is om het geld terug te halen, of dat de gemeente dat deed op initiatief van het CDA.

CDA fractievoorzitter Jan Seton in de gemeenteraad van Groningen schrijft op zijn weblog (www.dsg.nl) namelijk dat w ethouder Karin Dekker door het CDA werd gewaarschuwd voor de IJslandse bank. Groningse Raadsleden en Statenleden beginnen zich ook af te vragen welke gevolgen de strop met de 30 miljoen van de provincie Groningen voor de begroting zal krijgen.

www.dsg.nl


www.provinciegroningen.nl