nieuws

12 mrt 2012, 12:12

Onderzoek naar berovingen op straat van jonge vrouwen Groningen

Zondagochtend omstreeks zeven uur werd een 22-jarige inwoonster van Groningen in een portiekhal van een complex aan de Aquamarijnstraat van haar tas beroofd. Het was een van de negen recente berovingen van jonge vrouwen in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen doet onderzoek naar deze negen straatroven in de stad Groningen. Een aantal van deze straatroven gingen gepaard met geweld.
 

Na de 5 straatroven waarover eerder is bericht, is er inmiddels ook aangifte van 4 andere soortgelijke incidenten gedaan. Deze incidenten vonden plaats in de nacht van woensdag op donderdag tussen 02.00 uur en 04.00 uur. Het gaat hierbij om de Populierenlaan, Winschoterdiep twee keer en op het Frederiksplein.

Foto van de verdachte

Zondagochtend omstreeks 07:00 uur werd een 22-jarige inwoonster van Groningen in een portiekhal van een complex aan de Aquamarijnstraat van haar tas beroofd. De vrouw liep het wooncomplex binnen toen ze plotseling van achteren werd vastgegrepen door een onbekende man. De man drukte haar op de grond. De overvaller maakte gebruikte van veel fysiek geweld. Bij een worsteling pakte de straatrover de tas van de Groningse. Daarna ging de dader er met de tas vandoor.