nieuws

19 apr 2011, 09:09

Ondernemers achter Newseum-plan Kees van Twist voor Groninger Forum

De Groningen City Club noemt een idee van de directeur van het Groninger Museum, Kees van Twist, voor invulling van het Groninger Forum ‘leuk en interessant’. Het betreft het idee van Kees van Twist om in het Groninger Forum een soort “Newseum” in te richten. Dat meldt het blad CityScoop van de Groningen City Club.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het ‘Newseum’ is een museum in Washington waar voortdurend wisselende tentoonstellingen worden georganiseerd, gewijd aan een actueel thema in de nieuwssfeer. Zo was er in dit museum in Amerika een tentoonstelling over Elvis Presley maar ook over de aanslagen in New York op de Twin-Towers. Dit museum trekt zeer veel bezoekers uit heel Amerika. Volgens Kees van Twist is er in Europa nog geen vergelijkbaar museum en kan dat – mits de onderwerpen goed worden gekozen – in Groningen een aantrekkelijke formule zijn.


Voorzitter Bert-Jan Hakvoort heeft steeds laten weten dat het van groot belang is dat er voor het Groninger Forum een commercieel aantrekkelijke formule wordt ontwikkeld, omdat er anders jaarlijks te veel geld in moet.

Maar volgens Hakvoort ziet de formule zoals verwoord door Kees van Twist er niet zo gek uit. ‘Ere wie ere toekomt: ik vind het een leuk idee van Kees van Twist. Het heeft toegevoegde waarde en als je de juiste onderwerpen kiest kun je mensen uit heel Nederland naar Groningen lokken.’


Bert-Jan Hakvoort heeft zijn waardering voor het plan van Twist ook kenbaar gemaakt aan de Commissie van wijze mannen onderleiding van Jan Terlouw. ‘Wat wij nodig hebben is een Forum dat een trekpleister wordt ook voor mensen van ver buiten de stad. Dat is het beste voor de binnenstad. Het idee van Kees van Twist vind ik wat dat betreft zeker interessant’, aldus Hakvoort.