nieuws

04 apr 2002, 00:12

Onderhandelingen in Delfzijl over college lopen vast; Zijlstra gooit bijltje er bij neer

Aan de bijna eindeloze reeks berichten over politieke strubbelingen in Delfzijl wordt vandaag een nieuwe toegevoegd: de onderhandelingen over een nieuw college van B en W zijn er muurvast komen te zitten. Vanmiddag meldt Radio Noord dat oud PvdA-Kamerlid Martin Zijlstra het bijltje als informateur er bij heeft neer gegooid.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Radio Noord meldt vanmiddag dat PvdA en CDA het niet eens zijn geworden over de verdeling van de wethoudersposten. Net als Gemeentebelangen willen de christendemocraten vier partijen met elk één wethouder. Volgens fractievoorzitter Zijlstra van de Pvda, de formateur, is er eind vorige week echter duidelijk afgesproken dat er een college zou komen van PvdA, CDA en Gemeentebelangen.
Maar woensdag kwam het CDA met een ander voorstel namelijk dat de VVD ook in het college zou komen. Formateur Zijlstra verwijt het CDA dan ook de harde afspraken die gemaakt zouden zijn, niet na te komen.
Maar volgens CDA wethouder Huisman hebben de christendemocraten altijd gepleit voor een zo breed mogelijk college, dus ook met de VVD, aldus RTV Noord.