nieuws

02 mrt 2002, 00:12

Omwonenden luchthaven Eelde uit milieucommissie

Omwonenden van Groningen Airport Eelde zijn uit de milieucommissie voor de luchthaven gestapt. Zij dringen in een brief aan minister Netelenbos op een onderzoek naar de commissie, die in hun ogen slecht functioneert.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De milieucommissie, waarin de luchthaven, gemeenten, provincies en omwonenden zitting hebben, is door de minister ingesteld om haar van advies te dienen over de geluidsoverlast rond het vliegveld. Volgens de omwonenden fungeert de commissie nu slecht als een ‘excuuscommissie’. Vertegenwoordigers van de luchthaven zouden er de overhand hebben,omdat betrokken gemeenten en provincies tevens aandeelhouder zijn van vliegveld Eelde.
De huidige voorzitter van de commissie E. Drenth, tevens afgevaardigde van de kleine luchtvaart, snapt de kritiek van de omwonenden niet. ,,Het aantal klachten over geluidsoverlast is dit jaar met de helft gedaald, dus de commissie functioneert goed.”, zegt Drenth. Hij hoopt dat de omwonenden hun besluit herzien. Zij wachten tot de minister ingrijpt, voor ze weer mee willen praten. ,,In de huidige samenstelling heeft dat geen zin”, aldus R. van Lotringen namens de omwonenden.