nieuws

22 okt 2002, 00:12

Omleidingen voor kindveilige schoolroute in Hoogkerk

Tussen 21 oktober en kerst neemt de gemeente Groningen de oostkant van de Zuiderweg in Hoogkerk onder handen. De rijbaan aan deze zijde van de weg wordt gedurende de werkzaamheden geheel afgesloten. De gemeente beoogt met de aanpassingen de weg fietsveiliger te maken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De werkzaamheden maken deel uit van een geheel van maatregelen om een kindveilige schoolroute te maken op de Zuiderweg. Eerder zijn de kruispunten aan de weg onder handen genomen alsmede de westzijde van de Zuiderweg. De weg wordt voorzien van trottoirbanden, bermen, een apart fietspad en degelijke afwatering.
Tijdens de komende werkzaamheden aan worden automobilisten die vanuit het zuiden door Hoogkerk rijden, omgeleid via de Noord-Zuidroute. Bromfietsers krijgen een korte alternatieve route door de westkant van Hoogkerk en fietsers moeten gebruik maken van het fietspad aan de westzijde van de Zuiderweg.
De gemeente Groningen hoopt de werkzaamheden in het dorp voor kerst af te ronden. Of dit daadwerkelijk lukt, is echter sterk afhankelijk van het weer, zo meldt de gemeente. Bij regen kan namelijk niet gewerkt worden, omdat het water dan afloopt naar de kant van de weg, waar gewerkt wordt. In 2003 wordt de laatste hand gelegd aan het project, wanneer een laatste laag asfalt en bomen worden aangebracht.