nieuws

28 jan 2009, 09:09

Omleidingen rond Groningen door ingebruikname Euvelgunnetracé

Op zondag 1 februari om het middaguur wordt het nieuwe tracé van de A7 bij Groningen opengesteld. Het zogenaamde Euvelgunnetracé wordt de nieuwe oostelijke hoofdroute van en naar de stad. Om de opening mogelijk te maken moeten er nog diverse werkzaamheden worden uitegvoerd. Hiervoor zal het verkeer worden omgeleid.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanaf zondag kan het verkeer dus via het nieuwe tracé aan de oostkant van de stad. Het tracé is door het nieuwe knooppunt Euvelgunne verbonden met de Oostelijke Ringweg (N46) en door het nog niet geheel voltooide knooppunt Engelbert met de A7-oost. Het voordeel van deze route is dat het verkeer beter doorstroomt, omdat er minder stoplichten gepasseerd hoeven worden.

Om de aansluiting komend weekend open te kunnen stellen, moeten er nog diverse werkzaamheden worden uitgevoerd. Daarom is de A7 tussen de aansluitingen Westerbroek en Foxhol van zaterdagochtend 31 januari 7.00 uur tot zondagmiddag 1 februari 12.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

Ook een deel van de Oostelijke Ringweg zal worden afgesloten. Tussen het Europaplein en de aansluiting Driebond zal op zondag 1 februari van 8.00 tot 12.00 uur het verkeer richting Delfzijl omgeleid worden.