nieuws

07 dec 2001, 00:12

OM seponeert zaak tegen internetreisbureau Love Parade

Het Openbaar Ministerie (OM) Groningen heeft besloten de zaak tegen het reisbureau dat reizen organiseerde naar de Love Parade in Berlijn, te seponeren. De resultaten van het strafrechtelijk onderzoek bieden onvoldoende grond voor vervolging.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Meer dan honderd jongeren hadden in mei en juni via internet bij het reisbureau arrangementen voor het technodansfeest Love Parade geboekt. Toen de feestvierders echter naar Berlijn wilden afreizen, bleek het reisbureau niets geregeld te hebben.
Volgens de agent zelf was er nooit opzet in het spel; hij zou overvallen zijn door tegenslagen waardoor de hele organisatie hem boven het hoofd groeide. De slachtoffers zijn per persoon voor tussen de driehonderd en enkele duizenden guldens gedupeerd.
Uit het onderzoek van het OM is echter niet naar voren gekomen dat de verdachte wist dat hij de toezeggingen aan de jongeren niet zou kunnen nakomen. Dit is nodig om oplichting te kunnen bewijzen. Gebleken is dat de verdachte daadwerkelijk de reis wilde organiseren en daarvoor onder andere hotels heeft gereserveerd en aanbetaald.