nieuws

12 nov 2008, 14:02

OM in beroep tegen uitspraak hiv-zaak

Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen de uitspraak in de Groningse hiv-zaak. Dat heeft persofficier Oebele Brouwer woensdag bekend gemaakt. ,,De straf wijkt zover af van onze eis, dat we vinden dat het Hof zich hier maar eens over moet buigen'', zei hij.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het OM eiste straffen tot 15 jaar celstraf in de geruchtmakende hiv-zaak. De rechter veroordeelde uiteindelijk hoofdverdachte Peter M. tot 9 jaar celstraf. ,,De rechtbank vindt dat niet kan worden bewezen dat de slachtoffers de hiv-besmetting hebben opgelopen door de verdachten, wij zijn het daar niet mee eens'', reageerde de persofficier.

Advocaat Wim Anker, van hoofdverdachte Peter M.,, reageerde verbaasd op de uitspraak en spreekt van een ,,forse'' straf. ,,Ik heb tijdens het uitspreken van het vonnis van de rechter steeds instemmend geknikt, omdat van de beschuldigingen van het OM weinig overeind bleef. Tot de laatste zin, waarin de rechter tot de strafbepaling kwam'', aldus Anker.

Of zijn client in hoger beroep gaat, durft de advocaat nog niet te zeggen. ,,Eerst overleg, dan hakken we knopen door'', zei Anker.
Duco Keuning, advocaat van Wim D., reageerde blij. ,,Eindelijk gerechtigheid'', liet hij weten. Zijn client, die tot achttien maanden celstraf is veroordeeld, mocht na de uitspraak van de rechter naar huis.