nieuws

30 okt 2008, 16:04

Dochter in vrieskist gestopt; OM beschuldigt ouders van poging tot moord

Een 34-jarige moeder uit Veendam die afgelopen zomer haar 14-jarige dochter op gruwelijke wijze mishandelde moet waarschijnlijk terechtstaan wegens poging tot moord. Ook de vriend van de vrouw wordt hiervan verdacht. Dat bleek gisteren tijdens de pro-formaztitting in Groningen waar de twee de voorlopige tenlastelegging te horen kregen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De moeder en haar vriend worden ervan verdacht het meisje een kleine twee weken te hebben opgesloten in een slaapkamer waarvan de deurklinken verwijderd waren. In die tijd zou het tweetal het meisje hebben overgoten met thee en kokend water waardoor zij eerste en tweedegraads brandwonden opliep. Ook zouden ze haar stroomstoten hebben toegediend en haar zo lang in een vrieskist hebben gestopt waarna ze door onderkoeling en zuurstofgebrek buiten westen raakte.

De mishandelingen vonden plaats in juli van dit jaar in het ouderlijk huis van het meisje in Veendam. Na bijna twee weken lang mishandeld te zijn, wist het kind te vluchten en bij de buren alarm te slaan.

Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om een voorlopige tenlastelegging omdat het onderzoek nog niet is afgerond. De verwachting is dat het onderzoek in januari klaar zal zijn. In die maand vindt dan ook de inhoudelijke behandeling van de zaak plaats. Wanneer precies is nog niet bekend.