Nieuws

NUON wil bouw centrale in Eemshaven zo snel mogelijk hervatten

NUON is nog even gemotiveerd als voorheen om vaart te zetten achter de bouw van een nieuwe elektrische centrale in de Eemshaven. Het bedrijf weerspreekt berichten als zou het de start van de bouw een jaar willen uitstellen tot januari 2010. Dat zou pijnlijk zijn voor de Eemsmond, waar ze rekening houden met miljardeninvesteringenvoor de bouw van meerdere elektrische centrales. Maar hoezeer Nuon ook staat te popelen om te beginnen: het wachten is wel op de uitslag van enkele juridische procedures, zo blijkt uit een verklaring die maandagmiddag door NUON is verspreid. Wanneer die procedures langer duren zal de planning van de bouw wel moeten worden aangepast.


Leestijd: 1 minuut

‘Nuon wil zo snel mogelijk de bouw van Nuon Magnum hervatten. Wij wachten nog onder meer op de Beslissing op Bezwaar van het Ministerie van LNV en de vergunning van de Provincie Fryslân in het kader van de Natuurbeschermingswet.

Zodra deze zijn afgegeven, kan een herziene planning voor de hervatting van de bouwactiviteiten worden gemaakt.

Vanzelfsprekend is er regelmatig contact tussen Nuon en de aannemers over een uiteindelijk op te stellen remobilisatieplan. In dit contact worden ook data genoemd. Maar omdat deze data per definitie onder voorbehoud zijn, brengt Nuon ze consequent niet naar buiten. Zodra een herziene planning kan worden afgegeven, zal Nuon hierover in openheid berichten’(Einde persverklaring)