nieuws

30 jan 2003, 00:12

Nu definitief: FC Groningen speelt in 2005 in fonkelnieuwe Euroborg

FC Groningen speelt vanaf het jaar 2005 in een nieuw stadion aan de oostkant van de stad, de Euroborg. De Groningse gemeenteraad heeft gisteravond ingestemd met het voorstel van B en W om een nieuw stadion te laten bouwen, in combinatie met kantoren, woningen, een casino, bioscopen en uitgaansgelegenheden. Het moet een van de allermooiste stadions van Nederland worden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de gemeenteraad bleek een grote meerderheid in te kunnen stemmen met het voorstel van B en W om een lening te verstrekken van 15 miljoen euro. Dat geld is bestemd voor de uitbater van het nieuwe stadion, de N.V. Euroborg. Die kan nu officieel de opdracht geven voor de bouw die volgens planning deze zomer gaat beginnen.
Het voorstel voor het stadion werd gesteund door de collegepartijen PvdA, VVD en CDA. Maar de vierde collegepartij, GroenLinks stemde tegen omdat die partij vindt dat FC Groningen meer huur zou moeten betalen. De gemeente Groningen hecht sterk aan de bouw van het nieuwe stadion omdat deze beschouwd wordt als impuls voor de ontwikkeling van een geheel nieuwe wijk en kantorenpark aan de oostkant van de stad.
Deze week werd bekend dat de directie van de NV Euroborg geld van de provincie, dat ook bestemd is voor het nieuwe stadion, heeft ‘voorgeschoten’ aan FC Groningen dat in april in financiële problemen verkeerde. Deze kwestie speelde geen rol in het raadsdebat. De provincie Groningen wil nog deze week opheldering bij de directie van de Euroborg over het feit dat geld dat bestemd was voor het nieuwe stadion nu blijkt te zijn aangewend voor FC Groningen.