nieuws

13 jul 2000, 00:12

NoordNed krijgt boete van drie en halve ton

De provincie Groningen heeft het commerciële openbaarvervoerbedrijf NoordNed een boete van 350.000 gulden opgelegd. NoordNed heeft volgens de provincie te weinig materieel ingezet waardoor de treinen uitpuilden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

NoordNed krijgt de boete voor de slechte service in de periode vanaf 28 mei tot aanstaande vrijdag. Veel passagiers moesten staan in de trein en ook komende week is er onvoldoende materieel. Dit was in strijd met het contract dat de provincie had afgesloten met het vervoerbedrijf.
Gedeputeerde T.A. Musschenga (CDA) noemt de boete een middel om NoordNed onder druk te zetten. Hij sluit verdere boetes niet uit. “We moeten de maximale druk op de ketel houden. NoordNed moet voldoen aan het contract.”
Directeur H. Post van NoordNed ‘beraadt zich op verdere stappen’. Voor de rest onthoudt het bedrijf zich van ieder commentaar. NoordNed presenteerde maandag een noodplan. Het bedrijf zet vanaf 14 juli extra treinstellen in. De verwachting is hierdoor in de zomer vanwege het ontbreken van een ochtendspits alle reizigers kunnen zitten. Vanaf half augustus least NoordNed enkele treinstellen van de NS.