nieuws

23 mrt 2018, 10:10

Noorderzonkriebels steken de kop op: eerste programma-onderdelen bekendgemaakt

Noorderzonkriebels steken de kop op: eerste programma-onderdelen bekendgemaakt

Het is 23 maart, de lente is officieel begonnen en over precies vijf maanden gaat de 28e editie van Noorderzon van start. Om nu alvast in de stemming te komen voor het zomerse festival, heeft de organisatie een eerste tip van de sluier opgelicht. Tijdens de 28e editie van het festival presenteren de Franse multimediakunstenaars Adrien M & Claire B een betoverende serie installaties en digitale mini-performances, die de bezoeker zelf tot leven wekt met een iPad en een Virtual-Reality bril.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Over Mirages & Miracles

Wandel door waan en werkelijkheid tijdens een onwaarschijnlijke tocht waarbij je tekeningen laat bewegen, in het donker danst met holografische droombeelden, pixels laat doen wat jij wilt en waar je levensgrote projecties tegenkomt. In de fascinerende, magische wereld van Adrien M & Claire B is het onmogelijke waar en het onware mogelijk. Met Mirages & Miracles scheppen de Franse multimediakunstenaars Adrien Mondot en Claire Bardainne een plek die je voorstellingsvermogen te boven gaat. Menselijke realiteit en digitale luchtspiegelingen ontmoeten elkaar in een serie inventieve installaties en computergestuurde mini-performances, die je deels zelf tot leven wekt met een iPad en een Virtual Reality-bril. In 2010 betoverde het duo Noorderzon al eens met de hightech dansvoorstelling Cinématique. Dit jaar laten ze je zelf de grenzen verkennen tussen authentiek en illusoir, ondenkbaar en bestaanbaar, wonderlijk en onbeschrijflijk.

Kaartverkoop Noorderzon 2018

Wat er dit jaar nog meer te beleven zal zijn op Noorderzon, dat plaatsvindt van 23 augustus tot en met 2 september, wordt in de komende maanden bekend gemaakt.

De online kaartverkoop voor Noorderzon verloopt stapsgewijs. Voor vroege vogels gaat in mei alvast een selectie van voorstellingen tijdelijk in de verkoop, in de maanden daarna volgt steeds meer programma.

23 mei t/m 31 mei | online voorverkoop voor een selectie voorstellingen
23 juni | start online voorverkoop hoofdprogramma
23 juli | start online voorverkoop volledige programma

Foto: © Niels Knelis Meijer