nieuws

14 aug 2012, 10:10

Noorderzonbezoekers hulp geboden bij afscheid van overbodige huisraad

Heeft u nog spullen waar u maar geen afstand van kunt doen, maar dat wel zou willen? De Vuilnis Analyse Dienst (VAD) op het Groninger Noorderzonfestival biedt u hulp bij een passend afscheid. Een oud kastje van oma, een onhandig apparaat, speelgoed van vroeger of spullen van een vergeten hobby… ze staan alleen maar in de weg, soms is het toch moeilijk afscheid nemen. De Vuilnis Analyse Dienst (VAD) doet al een tijdje onderzoek naar afval en biedt festivalbezoekers een bijzondere service.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

U bent vanaf woensdag 15 augustus van harte welkom in het Noorderplantsoen om daar uw overbodige spullen af te leveren voor een rituele slachting. Een passend afscheid is gegarandeerd – en meer ruimte in uw garage natuurlijk ook. De VAD hoort graag het verhaal bij uw overbodig geworden objecten en u krijgt bovendien – indien gewenst - een passend aandenken.

De VAD is dagelijks geopend van 13:00 tot 18:00 uur. Voorstellingen beginnen om 19:30 en om 21:00 uur. U vindt de mannen van de VAD – ze zijn heel herkenbaar – op het veld tegenover de muziekkoepel.
537 kilo. Dat is het gewicht dat je per persoon jaarlijks aan afval produceert. Van kunststof tot glas, van luiers tot papier: afval vertelt meer over wie we zijn dan we doorgaans durven toegeven.

Beroepsontdekkingsreizigers Melle Smets en Bram Esser gaan tien dagen lang op jacht in ons festivalafval. Ze ruimen op, sorteren en bevragen alles wat maar voor afval door kan gaan. In een wervelende voorstelling vol humor, recycling, (gemiste) kansen, vuilnisvrienden en viezigheid drukken zij je op ludieke wijze met de neus op de harde afvalfeiten. De Vuilnis Analyse Dienst is ontwikkeld door Melle Smets en Bram Esser in samenwerking met architectuurcentrum Platform GRAS en Noorderzon. Kaartjes kopen kan via de website van Noorderzon.