nieuws

21 aug 2009, 09:09

Noorderzon: ''Goddank hebben we het afgelast!''

Omstreeks kwart over zeven gisteravond besloot de organisatie officieel om het theaterfestival Noorderzon af te lasten. Er was toen nog amper sprake van noodweer. Veel bezoekers, waaronder ook mensen uit de Randstad, kwam het allemaal wat overdreven voor: er was nog geen wolkje aan de lucht. Maar een uur later brak het noodweer boven Groningen echt los. ‘’Goddank dat we het hebben afgelast !’’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Theaterfestival Noorderzon in Groningen dat donderdagavond officieel geopend zou worden is in verband met het noodweer afgelast. Er werden 15.000 cultuurliefhebbers verwacht om in de open lucht in het Noorderplantsoen naar een van de vele culturele activiteiten te gaan kijken. Volgens een woordvoerder konden enkele voorstellingen worden verplaatst naar theaterzalen in het centrum van Groningen, zoals het cultuurcentrum De Oosterpoort

. ‘Dit is voor het eerst dat tijdens een openingsavond Noorderzon moest worden afgelast. Maar gezien het onweer en de regen dat is losgebarsten boven Groningen hebben we daar beslist geen spijt van. Al is het wel een tegenvaller dat we de omzet van de openingsavond nu moeten missen’’, aldus algemeen coördinator Marc Hospers.

Het Noorderzon festival gaat vrijdag wel gewoon verder en duurt in Groningen tot en met 30 augustus.

Kaarten voor afgelaste voorstellingen kunnen morgen worden teruggebracht bij de Kiosk in het Noorderplantsoen.

Diverse activiteiten zijn verplaatst naar onder meer de Oosterpoort en de Noorderkerk.

 

Meer informatie:

www.noorderzon.nl