nieuws

20 aug 2009, 08:08

Noorderzon vandaag van start: organisatie hoopt op recordaantal bezoekers

Het Noorderplantsoen is vanaf vanmiddag 18 uur het decor van het jaarlijkse theaterfestival Noorderzon. Het festival trekt jaarlijks zo’n 125 duizend bezoekers en met de zomerse dagen in het vooruitzicht moet dat dit jaar ook zeker gaan lukken…

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nog tot en met zondag 30 augustus zijn niet alleen het park en het Grand Theatre het decor van diverse performances en voorstellingen op het gebied van theater, dans, multimedia, film, video en circus, maar zullen er ook optredens te zien zijn in cultuurcentrum De Oosterpoort. Speciaal voor het festival is daar een blackbox theater opgezet met 450 zitplaatsen.

Maar niet alleen kunnen bezoekers genieten van betaalde voorstellingen, het Noorderplantsoen is deze elf dagen op zich al een sfeervolle entourage om mensen te kijken, te genieten van eten en drinken en van de verschillende bands die optreden op het podium bij de vijver.

Het festival gaat dit jaar voor het eerst op de groene tour. Onder meer door het plaatsen van energieopwekkende wipkippen, windmolens en zonnepanelen wil de organisatie zorgen dat het festival milieuvriendelijker wordt.

Om dit te bereiken heeft de organisatie van het festival verschillende partijen ingeschakeld. Zo hebben 85 studenten van de Hanzehogeschool Groningen twee maanden lang onderzoek gedaan naar duurzame toepassingen. Het Waterbedrijf Groningen gaat waterbesparende maatregelen treffen, voorlichting geven en een watertank plaatsen waar bezoekers gratis uit kunnen tappen.