nieuws

24 sep 2002, 00:12

Noorderzon trok 125.000 theaterliefhebbers

Het Groningse theaterfestival Noorderzon dat in augustus in het Noorderplantsoen werd gehouden blijkt een record-aantal bezoekers te hebben ontvangen. Volgens een nog steeds voorlopige schatting waren het er 125.000, waarmee het festival populairder was dan ooit tevoren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen voor de eerste keer dit jaar het festival bezochten, inclusief een substantieel deel aan internationale bezoekers. Ook was het aantal jonge bezoekers, evenals vorig jaar, toegenomen.
Van de 36 shows waarvoor kaartjes konden worden gekocht, waren er 31 volledig uitverkocht, terwijl de rest een gemiddelde bezetting had van 65%. De organisatie raadt mensen aan volgend jaar meer gebruik te maken van de reserveringsmogelijkheden voorafgaand aan het festival.
In totaal werden er 23.800 kaartjes verkocht, met daarbij nog 3.000 kaartjes voor de gratis shows. De grote populariteit van het programma was volgens de organisatie een duidelijk signaal dat het festival wordt gesteund in haar huidige zoektocht om zichzelf duidelijker te profileren. Ook op het introduceren van een thema (Circus, Oorlog, Brood & Spelen) werd positief ontvangen.