nieuws

26 aug 2002, 00:12

Noorderzon trekt 125.000 bezoekers; grootste culturele evenement van Noorden

Het Noorderzonfestival in Groningen, dat zondagavond werd afgesloten, heeft dit jaar 125.000 bezoekers getrokken. De organisatie is daar dik tevreden mee. Ook het publiek heeft zich uitstekend vermaakt, al waren er wel diverse klachten. Bijvoorbeeld over te volle tenten met bezoekers of bier in plastic glazen. (KIJK OOK OP HET FORUM VAN DE GRONINGER INTERNET COURANT: ‘’GRONINGEN HEEFT BEHALVE NOORDERZON OOK UITMARKT NODIG’’)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zo laat een van de bezoekers weten dat het soms wel erg druk was in de tent van Noorderzon. Als zo’n tent in brand raakt, zijn de bezoekers reddeloos verloren, zo meent Maaike. ‘Elke willekeurige kroeg moet zich aan de vreemdste voorwaarden houden na "Volendam", maar als je in de Mainstage in het midden zit, ben je bij brand echt ten dode opgeschreven. Bovendien zit je niet lekker op die twee ongeschuurde houten plankjes die banken worden genoemd. Elk willekeurig traditioneel reizend circus heeft vaak kuipstoeltjes en minimaal stevige brede banken voor de bezoekers.’, zo schrijft Maaike op de website van Noorderzon. Maar verreweg de meeste reacties bij de ingezonden brieven van het Noorderzon-festival zijn positief. Zoals de reactie van Niels: ‘Fantastisch festival weer! Alles weer tiptop!’
Van de 125.000 bezoekers kwamen de meesten overigens naar de gratis voorstellingen. Er werden 22.500 kaartjes verkocht. Dat waren er ruim drieduizend minder dan vorig jaar, maar er waren dan ook minder betaalde plaatsen beschikbaar dan vorig jaar.