nieuws

21 jul 2009, 09:09

Noorderzon gaat op groene toer

Het performing arts festival Noorderzon, dat ieder jaar in het Groningse Noorderplantsoen wordt gehouden, gaat groen. Onder andere door het plaatsen van energieopwekkende wipkippen, windmolens en zonnepanelen, wil de organisatie zorgen dat het festival milieuvriendelijker wordt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om dit te bereiken heeft de organisatie van het festival verschillende partijen ingeschakeld. Zo hebben 85 studenten van de Hanzehogeschool Groningen twee maanden lang onderzoek gedaan naar duurzame toepassingen. Het Waterbedrijf Groningen gaat waterbesparende maatregelen treffen, voorlichting geven en een watertank plaatsen waar bezoekers gratis uit kunnen tappen. Lichtpunt Theatertechniek heeft een podium ontwikkeld met alleen zuinige, gloeidraadvrije verlichting. Verder kunnen kinderen zelf bandbreedte opwekken door gitaar te spelen, is de crewkleding en merchandise van duurzaam geproduceerd materiaal gemaakt en wordt er alleen fair trade en biologische koffie en thee geschonken.

 

Noorderzon heeft als uiteindelijk doel om een Green Key certificaat te krijgen, een keurmerk voor duurzame evenementen. Om het certificaat binnen te halen, worden er voor de komende jaren nog meer duurzame plannen uitgezet. Dit jaar wordt Noorderzon gehouden van 20 tot en met 30 augustus.