nieuws

03 sep 2018, 09:09

Noorderzon dik tevreden: 150.000 bezoekers, meer kaarten verkocht

Noorderzon dik tevreden: 150.000 bezoekers, meer kaarten verkocht

De organisatie van Noorderzon – dat gisteravond is afgesloten – is dik tevreden over het resultaat en het verloop van deze 28 ste editie. Er kwamen zo’n 150.000 bezoekers, en hoewel nog niet alle cijfers bekend zijn lijkt het er op dat er meer kaartjes zijn verkocht voor de voorstellingen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 28e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen werd gisteravond afgesloten met de traditionele Noorderzondag. Elf dagen lang genoten zo’n 150.000 bezoekers van het uitgebreide interdisciplinaire programma, gecombineerd met een vrij toegankelijk zomerfeest in het idyllische Noorderplantsoen.

 

Makers van over de hele wereld presenteerden op deze editie een - volgens een woordvoerder - zeer goed ontvangen en spannende mix aan voorstellingen, concerten, lezingen en meer, verdeeld over verschillende locaties in het Noorderplantsoen en de stad Groningen.

 

Noorderzon 2018 werd op donderdag 23 augustus geopend met een krachtige oproep tot verbeelding en de kracht van kunst, in de openingsspeech van de Belgische theatermaker Sarah Vanhee en aansluitend het virtuoze Inoah van Braziliaanse maker Bruno Beltrão/Grupo de Rua.

 

Foto boven: Een virtual reality voorstelling in het kader van Noorderzon in het gebouw van Academie Minerva was een van de hoogtepunten. Het betrof een project van Adrien M. & Claire B. (Foto: Niels Knelis Meijer, Noorderzon).

 

Foto onder: Arp Frique (Niels Knelis Meijer, Noorderzon).