nieuws

18 aug 2011, 10:10

Noorderzon barst los!

Noorderzon barst vandaag los! Cultuurliefhebbers kunnen vanaf vanmiddag aan hun trekken komen op het Noorderzon Performing Arts Festival in Groningen. Tot en met 28 augustus bieden het monumentale openbare park het Noorderplantsoen en vele plekken in de Groningse binnenstad onderdak aan honderden voorstellingen en concerten. Die locaties variëren van de Stadsschouwburg tot een zeecontainer en een penthouse.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de 21e editie kunnen bezoekers terecht voor onder meer muziek, dans, circus, toneel, mime en poppentheater. Er komen artiesten uit landen als Canada, Australië, Argentinië, Rusland, Tunesië, de Verenigde Staten en Japan. Een van hen is de wereldberoemde danser en acteur Mikhail Baryshnikov, die de hoofdrol speelt in de voorstelling In Paris - a play.

Het festival is dit jaar overgeschakeld van glazen op plastic bekertjes voor het schenken van dranken. Vorig jaar bezochten ruim 125.000 mensen het festivalterrein. Er werden in totaal ongeveer 50.000 voorstellingskaartjes verkocht.