nieuws

18 nov 2002, 00:12

Noorderzijlvest dringt aan op keuze gemaal Schaphalsterzijl

De gemeenteraad van Winsum zal zich komende dinsdag opnieuw buigen over de controversiële nieuwbouw van een gloednieuwe schutsluis op Schaphalsterzijl. Het Waterschap Noorderzijlvest hoopt dat er een knoop wordt doorgehakt en gekozen wordt voor de bouw van een gemaal op die locatie. Mocht er geen besluit worden genomen, dan gaat het waterschap zelf oplossingen bedenken, kondigt ze aan in een mededeling op poten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dinsdag 19 november stemt de raad wederom, nadat in de raadsvergadering van dinsdag 29 oktober de stemmen staakten met zeven voor - zeven tegen. ‘’Het waterschap vindt het niet terecht dat de hele discussie over de locatie en al dan geen bovengronds gemaal nu opnieuw oplaait’’, meldt het Waterschap Noorderzijlvest
Het waterschap benadrukt dat de keuze voor de locatie Schaphalsterzijl in nauw overleg en aandringen van de gemeenteraad van Winsum tot stand is gekomen. ‘’Het waterschap is de raad steeds ter willen geweest met betrekking tot de bij de raad levende wensen over het ontwerp van het gemaal met schutsluis’’.
Mochten de stemmen weer staken dan zal het waterschap mogelijk op zoek gaan naar ‘maatregelen waarbij het de medewerking van de raad niet nodig heeft’, dreigt ze. ‘’Het waterschap is niet bereid om opnieuw in overleg te treden over een alternatieve locatie met een ondergronds gemaal, omdat het zich dat niet kan veroorloven. Er is al veel te veel tijd, geld en inspanningen verloren gegaan’’.