nieuws

13 jan 2003, 00:12

Noorderslagweekend in Groningen uitverkocht

De komende dagen wordt Groningen gedomineerd door optredens van bands uit vele genres tijdens het jaarlijkse Noorderslagweekend. Het festival is volledig uitverkocht, maakte de organisatie donderdagmiddag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Er worden duizenden muziekliefhebbers verwacht in grote en kleinere zalen. Zaterdagavond vindt Noorderslag plaats in De Oosterpoort, waar vele Nederlandse bands op treden. De winnaar in de categorie Pop/rock van de wedstrijd voor bands de Grote Prijs van Nederland staat traditioneel op Noorderslag, aldus de organisatie. Dit jaar zal Satellite 7 optreden. Verder zijn onder meer Anouk, Beef, dj Laidback Luke, E-Life, Green Lizard, Raymzter, Relax, Spinvis en de winnaar van de Popprijs te zien, die zaterdagavond bekend wordt gemaakt.
Donderdag- en vrijdagavond wordt Noorderslag traditioneel vooraf gegaan door een festival waar tientallen bands uit verschillende Europese landen op vele podia in de binnenstad spelen. Dit wordt gezien als een belangrijke kans voor nieuwe bands om zich te laten zien en horen.* Tijdens de festivaldagen wordt overdag een groot seminar gehouden, waar onder meer vertegenwoordigers van de muziekindustrie en muzikanten samenkomen om de stand van zaken in de muziekbusiness door te nemen. Dit jaar is het thema de ondersteuning van nieuw Nederlands en Europees talent.