nieuws

17 sep 2008, 21:09

Noorderpoortstudenten zetten zich met gebakje in voor kerk Garsthuizen

Vrijdag 19 september – morgen- van 10.00 tot 16.00 uur zullen diverse Noorderpoortstudenten op de Grote Markt in Groningen het winkelend publiek trakteren op een vers gebakken “petitfour”. In ruil voor een sms’je (of meer!) kan deze heerlijke traktatie verkregen worden. Met dit sms’je steunt de voorbijganger de kerk van Garsthuizen in de race naar 1 miljoen euro.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het vervallen kerkje van Garsthuizen is één van de deelnemers aan het tv-programma BankGiro Loterij Restauratie. In dit programma strijden 16 monumenten om een bedrag van 1 miljoen euro bestemd voor restauratie. Kijkers bepalen door te bellen of het sms’en welk monument het miljoen verdient. Als Garsthuizen wint, wordt de kerk een leerlingrestaurantbedrijf voor horecaleerlingen van het Noorderpoort, waar ze onder begeleiding van een topkok de fijne kneepjes van het vak leren.

Megaopdracht
Maar eerst moet het benodigde geld verkregen worden. Aan de studenten zal het in ieder geval niet liggen. Zij zijn deze week met een ‘megaopdracht’ begonnen en bakken zich suf aan maar liefst 1.000 “petitfours” die daarna nog voorzien worden van een lekkere laag chocolade en een embleem van de kerk van Garsthuizen.

De studenten zijn vrijdag a.s. duidelijk te herkennen aan hun mooie gepaste horeca-kleding. De stand staat naast de poffertjeskraam op de hoek van de Grote Markt en wordt o.a. bemand door sympathisanten van het Noorderpoort, de Stichting Oude Groninger Kerken en de Stichting Restauratie Kerk Garsthuizen.

Restauratie
De kerk van Garsthuizen is het enige Groningse project dat dit jaar is geselecteerd voor het landelijke programma Restauratie van de Bankgiroloterij. Vanaf 18 september 19.25 uur tot zondag 21 september 24.00 uur kan heel Nederland onbeperkt sms’en (kerk naar 2332) of bellen (0909-8880) op het kerkje.

www.kerkgarsthuizen.nl