nieuws

21 aug 2008, 11:11

Noorderplantsoen vanaf vandaag decor Noorderzon

In het Noorderplanstoen gaat vanmiddag weer het jaarlijkse festival Noorderzon van start. Tien dagen lang is het park het decor van optredens, voorstellingen en bomvolle terrassen. Het festival, dat dit jaar duurt tot en met 31 augustus, staat dit jaar in het teken van Italië.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hoewel er vooral veel nieuw werk uit Italië te zien zal zijn, keren ook een aantal ‘oude bekenden’, weer terug naar het hoge Noorden. Daarbij gaat het onder andere om C!RCA en Nature Theater of Oklahoma.

Nog zo’n oude bekende is Chunky Move. In de dans-, laser-, en muziekperformance ‘Mortal Engine’ van dit gezelschap zijn de grenzen van het menselijk lichaam een illusie. Dansers wisselen hun schaduw uit, vloeien over in elkaars lichtbeeld en ruilen kinetische energie om te ontsnappen aan de donkere kant: dood, agressie en seksualiteit.

Ook vindt op Noorderzon de première plaats van Sutra, de nieuwste dansvoorstelling van danser en choreograaf Cherkaoui. 'Sutra' is geïnspireerd door de vaardigheden, kracht en spiritualiteit van Boeddhistische Shaolin monniken. De voorstelling vindt plaats in samenwerking met de Stadsschouwburg Groningen, die dit jaar 125 jaar bestaat.