nieuws

01 okt 2002, 00:12

Noorder Rondritten alleen voor donateurs; inschrijving nu al open

Hij is al jaren niet meer verreden, maar nog steeds zeer populair in Groningen: de schaatstocht ‘Noorder Rondritten’ . Hoewel het ook nog heel lang kan duren voordat deze ritten weer verreden worden, heeft de organisatie van het evenement een nieuwtje ingevoerd. Alleen donateurs krijgen voortaan startrecht bij de Rondritten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vrijdagmiddag 27 september overhandigde Erik Hulzebosch in Baflo het eerste iesbewies aan Noorder Rondritten-crack Jan Uitham. Het iesbewies is de nieuwe donateurpas van ijsvereniging de Noorder Rondritten.
Donateurs die in het bezit zijn van een pasje, getiteld iesbewies kunnen voortaan aan de start verschijnen. Uit oogpunt van Orde en Veiligheid heeft de vereniging dit besluit genomen.
In verband met Orde en Veiligheid is het maximaal aantal rijders op 10.000 gesteld. Tijdens de laatste rit, in januari 1997, meldden zich ruim 9.000 rijders aan de start. Omdat de schaatssport steeds populairder wordt, en de eisen aan Orde en Veiligheid worden verscherpt, is een maximum aan het aantal rijders gesteld. Hierdoor wordt een onverwachte massale toeloop bij een toekomstige rit voorkomen
Met ingang van zaterdag 28 september start de inschrijving. Met een campagne worden de schaatsliefhebbers op de nieuwe regeling geattendeerd. Op zaterdag 28 september wordt een advertentie in het Dagblad van het Noorden geplaatst. Daarnaast staat een machtigingsformulier op www.noorderrondrit.nl De formulieren liggen ook bij de kantoren van de Noordelijke Accountantsunie.