nieuws

05 mei 2002, 00:12

Noorden viert zondag massaal bevrijdingsdag

Een bevrijdingsfestival op de draf- en renbaan in het Stadspark, een speciale bevrijdingsdienst in de Martinikerk en een spetterend feest in Martiniplaze: morgen viert ook Groningen massaal Bevrijdingsdag! Het is zondag 57 jaar geleden dat heel Nederland werd bevrijd na vijf jaar Duitse bezetting.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Gemeentelijk 5 mei Comité heeft gezorgd voor een feestelijk programma, met uiteenlopende activiteiten. De dag begint traditiegetrouw met het luiden van de klokken van de Martinitoren. Dat gebeurt om 9.00 uur.
Een half uur later begint in de Martinikerk een speciale Bevrijdingsdienst, met als thema ‘Kinderen hebben het recht op te groeien bij hun ouders’. De dienst is voor iedereen toegankelijk. De dienst eindigt met het planten van een boom in het Bevrijdingsbos in Noorddijk om 12.00 uur.
Vanaf 13.30 uur vindt op de draf- en renbaan in het Groningse Stadspark het traditionele Bevrijdingsfestival plaats. Tot in de late avonduren kan het publiek genieten van optredens van formaties als onder meer Extince, Zebra en Fertile Ground.
Om 15.00 uur arriveert een stoet oude legervoertuigen op de Grote Markt, na een tocht langs verschillende seniorencentra in de stad. Drumfanfare Avanti maakt muziek.
’s Avonds is het feest in Martiniplaza. Tussen 20.00 en 22.30 uur zijn er optredens van onder andere Wia Buze, Close Harmoniekoor Tight Bars en Lucas en Gea Hulshof.