Nieuws

Noordelijk bedrijfsleven wil snel besluit Airport Eelde

Het noordelijk bedrijfsleven heeft er in een brief aan de Raad van State op aangedrongen snel een besluit te nemen over de baanverlening van Groningen Airport Eelde. De onzekerheid over het al dan niet doorgaan van de baanverlenging belemmert de economische ontwikkeling van Noord-Nederland, schrijven de Kamer van Koophandel Noord, VNO-NCW-Noord, MKB Nederland Noord en de N.V. NOM in de brief. Het noordelijk bedrijfsleven heeft er in een brief aan de Raad van State op aangedrongen snel een besluit te nemen over de baanverlening van Groningen Airport Eelde. De onzekerheid over het al dan niet doorgaan van de baanverlenging belemmert de economische ontwikkeling van Noord-Nederland, schrijven de Kamer van Koophandel Noord, VNO-NCW-Noord, MKB Nederland Noord en de N.V. NOM in de brief.


Leestijd: 1 minuut

De partijen verzoeken van Raad zo snel mogelijk te beginnen met het behandelen van een bezwaar dat in februari 2010 door omwonenden werd ingediend tegen het besluit van de ministers van Verkeer en Waterstaat en VROM om akkoord te gaan met de verlenging van de start- en landingsbaan. De baan is nu 1800 meter lang en kan door het besluit worden verlengd tot 2500 meter.

Een woordvoerster van de Raad van State kan niet zeggen wanneer de zaak in behandeling wordt genomen. Het zal volgens haar sowieso nog enkele maanden duren.

Het baanverlengingsproject heeft een lange voorgeschiedenis. De eerste plannen stammen al uit 1968.