nieuws

12 aug 2002, 00:12

Noodweer zorgt voor overlast in oost-Groningen

In diverse plaatsen in het oosten van de provincie Groningen hebben hoosbuien, onweer en harde wind voor overlast gezorgd. Daarbij kwam de gemeente Bellingwedde zonder stroom te zitten, waaide een party-tent om, liepen woningen in Veendam onder water en werd een meubelzaak door de bliksem getroffen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het weer zorgde zaterdag vooral aan het eind van de middag voor overlast. Door hoosbuien kwam Bellingwedde kwam grotendeels zonder stroom te zitten. Het energiebedrijf is ingeschakeld om de elektriciteitsvoorziening weer in orde te maken.
Veel straten stonden er bovendien blank. In Westerlee waaide een feesttent aan de Rozenstraat in. Volgens de Regiopolitie Groningen waren er op het moment van de hevige wind wel mensen in de tent maar raakte niemand gewond. Een tentenbouwer zal de tent opruimen.
Bij een meubelzaak in Kolham, gemeente Slochteren, sloeg de bliksem in met als gevolg een gat in het dak van acht vierkante meter. In Veendam had vooral het noordelijk deel van deze gemeente veel last van het water. Tientallen mensen belden de Meldkamer van de Brandweer in Groningen met het verzoek om het water weg te pompen. Zij kregen van de centralisten echter het bericht dat het waterniveau in het riool eerst moet zakken, voordat er water weggepompt kan worden. Het enige wat de gedupeerden in zo`n geval te doen staat is wachten totdat het peil in het riool weer is gedaald.