nieuws

29 sep 2010, 15:03

Nog altijd rokende café De Kachel opgelucht

De eigenaren van het Groningse café De Kachel, die in februari 2009 als eerste voor de rechter moesten verschijnen wegens het herhaaldelijk overtreden van het rookverbod, reageren opgelucht nu bekend is geworden dat het aanstaande kabinet Rutte het rookverbod in kleine cafés wil opheffen. ,,Eindelijk gerechtigheid”, zei eigenaar Gerard Sannes woensdag. ,,Hier drinken we vanavond een extra biertje op.”

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hoewel Sannes laat weten opgelucht te zijn, houdt hij nog wel een slag om de arm. ,,Er moeten nog wel wat hobbels genomen worden voordat er een definitief regeerakkoord ligt”, aldus de ondernemer, die zegt overladen te worden met felicitatiesms’jes. Ook verwacht hij dat Koninklijke Horeca Nederland en Stivoro komende tijd nog flink dwars zullen gaan liggen.

Ondanks het rookverbod werd in er in De Kachel altijd nog gerookt. Het Groningse café kreeg in totaal dan ook zeven boetes van elk 300 euro opgelegd. Aan advocaten waren de eigenaren afgelopen jaren zo’n 20 duizend euro kwijt, vermoedt Sannes.