nieuws

16 okt 2002, 00:12

NNT overweegt voorlichtingsfilmpje voor kattenstuk

Het Noord Nederlands Toneel overweegt een voorlichtingsfilmpje te maken over het gebruik van de katten in het toneelstuk De luitenant van Inishmore. Dat meldt het Dagblad van het Noorden vandaag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Als het stuk volgend seizoen op tournee gaat, wil het gezelschap voorkomen dat de aanwezigheid van katten op het podium weer zoveel media-aandacht genereert. De Dierenbescherming wilde dat het NNT de opvoeringen van het stuk zou stoppen omdat zij principieel tegen het gebruik van dieren ter vermaak van mensen is.
Eén kat wordt op het podium ingesmeerd met een mengsel van ketchup en norit, een ander wordt met pistolen bedreigd. De Luitenant van Inishmore van de Ierse auteur Martin McDonagh vertelt het verhaal van een Ierse huurmoordenaar van wie de kat wordt vermoord.
Het voorlichtingsfilmpje zou naar theaters in het land gestuurd kunnen worden waar het stuk volgend seizoen wellicht wordt gespeeld. Het NNT zelf wil nog geen uitspraken doen over het filmpje. In december wordt besloten of het stuk daadwerkelijk op tournee gaat.