nieuws

07 feb 2002, 00:12

NNT overweegt extra voorstellingen ‘Schaep met de Vijf Pooten’

Het Noord Nederlands Toneel (NNT) overweegt extra voorstellingen in te plannen van de voorstelling ’t Zal je kind maar wezen revisited. Het stuk is een eigentijdse versie van de tv-serie ’t Schaep met de Vijf Pooten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mede door de landelijke aandacht die de voorstelling de afgelopen weken kreeg, loopt het storm op kaartjes voor de productie.
De tv-serie ’t Schaep met de Vijf Pooten, geschreven door Eli Asser en Harrie Bannink, werd in het seizoen 1969-1970 uitgezonden door de KRO. De NNT heeft een primeur: het is de eerste keer dat er een theaterbewerking wordt gemaakt van ’t Schaep.
De voorstelling vindt plaats in de foyer van de Machinefabriek, het vaste NNT-theater, dat voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot Amsterdamse kroeg. Het publiek zit aan tafeltjes als stamgasten van het café.
De hoofdrollen in het stuk worden vertolkt door jonge NNT-acteurs als Thijs Römer, Jochum ten Haaf, Kristen Denkers en Michel Sluysmans. Zij worden live begeleid door een vierkoppige band. De regie ligt in handen van Niels Croiset.