nieuws

27 sep 2012, 21:09

NNT brengt wereldberoemde 'Don Juan' naar Molière in Stadsschouwburg Groningen

Vanaf vanavond (t/m 6 okt) speelt het NNT 'Don Juan' in de Stadsschouwburg. Regisseur Dana Nechushtan (1970) heeft een aantal succesvolle speelfilms en televisieseries op haar naam staan, waarvan ‘Nachtrit’, ‘Annie M.G.’ en ‘Dunya en Desie’ de bekendste zijn. Ook tekende zij voor de clip bij ‘I’m A Cliché’ van Anouk. Met ‘Don Juan’ debuteert de geboren Israëlische als toneelregisseur:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Ik wil er een feest van een voorstelling van maken. Vanuit mijn filmachtergrond denk ik heel erg in beelden en dat zul je zeker terugzien op de planken. Het is een ontzettend grappige komedie met een schrijnende onderlaag.

Molière schreef het stuk bijna 350 jaar geleden, maar het past helemaal in onze tijd. Een tijd waarin naar mijn mening iedereen maar graait en ook vindt dat hij daar recht op heeft. Toch doen veel mensen daar heel schijnheilig over, maar ons hoofdpersonage Don Juan niet. Hij brengt de harten van alle vrouwen op hol, pakt alles wat zijn hart begeert maar weigert daarvoor ook maar enig excuus aan te bieden. Uiteindelijk ga je hem als toeschouwer om die reden enorm sympathiek vinden.

Don Juan is allesbehalve hypocriet. In tegenstelling tot zijn knecht Sganarelle – een rol van Ko van den Bosch – die zich ontpopt als een bodyguard die het gedrag van zijn meester almaar afkeurt maar ondertussen overal wel een graantje van wil meepikken. Sganarelle staat voor de middelmaat in de maatschappij, Don Juan ontpopt zich als een tragische held.”

 

do 27 t/m za 29 september, 20.15 uur
zo 30 sep, 16.00 uur (première)
di 2 t/m za 6 oktober, 20.15 uur
ma 12 t/m wo 14 november, 20.15 uur
Stadsschouwburg